kulttuurikartta-teksti_p.png

 

           kulttuurikartta-pallo_p.png

 

Mikä Kulttuurikartta on?

Kulttuurikartta on uusi työväline kulttuurin ammattilaisille ja harrastajille. Se tukee heidän tarjoamiensa palvelujen ja  tapahtumien markkinointia ja nopeaa löytämistä. Kulttuurikartta palvelua ylläpitää Lahden Runomaraton ry.

Kulttuurikartta muodostuu pisteistä, joiden sisältö on kulttuurialan toimijoiden tuottamia.
Kulttuuripiste sijoitetaan kartalle siihen paikkaan, jossa toiminta pääsääntöisesti tapahtuu.
Pisteet kootaan kulttuurin eri alueilta kuten esim. sanataiteesta, kirjallisuudesta, näyttämötaiteesta, kuvataiteesta, video- ja elokuvataiteesta, musiikista, liikunnasta, museoista ja arkkitehtuurista.

Kulttuurikarttaa voidaan käyttää mobiililaitteilla (iOS ja Android), sekä verkkoon liitetyillä tietokoneilla.
Kartassa on käytössä paikannustoiminto. Tämä tarkoittaa, että käyttäessäsi karttaa mobiililaitteilla (jotka on varustettu verkkoyhteydellä), kartta pystyy paikantamaan käyttäjän. Tämä ominaisuus helpottaa lähistöllä olevien pisteiden löytämistä ja pisteiden sisällön tutkimista.

 

kulttuurikarttamobile1_pieni.png 

 Mikä voi olla kulttuuripiste?

Tyypillisiä kulttuuripisteitä voivat olla taiteilijat, taiteen harrastajat, erilaiset teatterit, taidegalleriat, ateljeet, musiikkisalit, konservatoriot, kuorot, videoiden tuottajat, museot, kirjastot, puistot, kylätalot, nuorisoseurantalot, tanssikoulut, oppilaitokset jne.

  

kartta3.png

 Kulttuuripisteen sisältö ja sen tuottaminen

Kulttuuripisteeseen voidaan sijoittaa tekstiä, kuvaa, ääntä ja videota sekä linkkejä, joista voi siirtyä halutuille verkkosivuille. Kulttuuripiste voi sisältää myös pisteen omistajan yhteistyökumppanien tai tukijoiden mainoksia. 

Kulttuuripisteen sisällön tuottamisesta vastaa pisteen omistaja. Lahden Runomaraton vastaa tällä hetkellä pisteen sisältöjen sijoittamisesta kartalle. Tulevaisuudessa pisteen omistaja voi päivittää itse tiedot syöttämällä ne suoraan kartalle. Pisteen omistajan on huolehdittava siitä, että sillä on laillinen käyttö- ja julkaisuoikeus pisteessä julkaistaviin aineistoihin.

 

kartta1.pngPisteiden kustannukset

Palvelun ensimmäinen vuosi on maksuton, mikäli sopimus solmitaan vuoden 2014 aikana. Esimerkiksi, jos sopimus alkaa 18.9.2014 palvelu muuttuu maksulliseksi  19.9.2015. Vuoden 2015 aikana tehdyt sopimukset ovat maksuttomia vain vuoden 2015 loppuun asti. Vuodesta 2016 eteenpäin kaikista sopimuksista veloitetaan vuosimaksu. Palvelun muuttuessa maksulliseksi, pisteen omistaja voi tehdä kolmannen osapuolen kanssa sponsorointisopimuksen pisteen maksusta. Tässä tapauksessa pisteen omistajan tulee toimittaa Lahden Runomaraton ry:lle kopio sopimuksesta ja vuosimaksun maksajan laskutustiedot. Muussa tapauksessa vuosimaksu laskutetaan pisteen omistajalta.

Mikäli kulttuuripisteen omistajalla on käytössään kotisivut ja/tai sivut sosiaalisessa mediassa (esim. Facebook, Twitter, YouTube, Google+) hän voi laittaa Kulttuurikartan linkin ylläpitämilleen sivuille.

 

kartta2.png

 Sopimukset

Pisteen sijoittamisesta Kulttuurikartalle tehdään erillinen kirjallinen sopimus tilaajan ja Lahden Runomaraton ry:n välillä.  Sopimuksessa määritellään pisteiden määrä, sisällön tuottaminen ja päivittäminen.Pisteiden hinnoittelu

Kulttuurikartan pisteiden hinnoittelusta päättää Lahden Runomaraton ry:n hallitus.Hinnasto:

- Yksittäiselle toimijalle: 30€/v jäsenille, ei jäsenille 50€/v.

- Yhdistyksille ja organisaatioille: 50€/vuosi

- Kaupallisille organisaatioille = 500€/vuosi 

 

Kulttuurikartta löytyy osoitteesta: www.kulttuurikartta.fi

 

     

Lisätietoja:

Sanna Virta
050 411 6869
paasihteeri@runomaraton.com

Rauno Kurki
040 541 7278
puheenjohtaja@runomaraton.com

                 
              kulttuurikartta-logo_med.png