Vesa Nevalainen: Perkeleelliset rykeet

vesa_nevalainen_perkeleelliset_rykeet.jpg
Vesa Nevalainen: Perkeleelliset rykeet

(Reipas Pena, 2015)

ISBN: 978-952-68047-1-2

 

Nevalainen on harrastanut runoilua pienen ikänsä. Jo ensimmäinen runo julkaistiin - Kiviset ja Soraset - lehdessä. Runo kertoi Nevalaisen kissasta, ”jolla oli hyvin pitkä häntä/ja ainainen nälkä”.  Nevalaisen äiti sanoi että häntä hävettää, koska nyt kaikki luulevat, ettei meillä ole varaa ruokkia kissaa.

Kouluaikana alkoi varsinainen runotehtailu, joka johti kolmeen yritykseen saada huomiota ja rakkautta Nuoren voiman liitosta. Joka kerta toivoteltiin menestystä runoilijan uralle ja kehotettiin lukemaan vanhaa ja uutta suomalaista runoutta. Nevalainen oli itsepäinen eikä lukenut.

Opiskeluaikana opiskelijatoveri J.K. nimesi Nevalaisen ”anarkistinihilistipasifistikommunistirunoilijapaskaksi”. Nevalainen oli iloinen, että listalla oli myös ”runoilija”. Nevalainen häpäisi itsensä julkaisemalla runojaan psykologian opiskelijoiden runojulkaisussa ”päästin linnun häkistään”.

Työelämässä Nevalainen on onnistunut pääasiassa hillitsemään halunsa runoiluun. Lieneekö tulevaisuudessa häämöttävä vanhuuden höperöys kirvoittanut uuteen runoiluun?

Näissä runoissa mennään ja meinataan, mennään eteenpäin kuin Annie Lennox lumessa. Nyt ei kumarrella kuvia, sillä kantta lukuun ottamatta niitä ei ole koko kirjassa! Kaikki kiistetään mutta sitten taas myönnetään. Nevalaisen omin sanoin: käännettyäsi paidan kahdesti/on se oikein päin. Nevalaisen tapauksessa kyse lienee Matiniquen paidasta.

 

20€/kpl

 

TILAUS