Hankkeet

Marraskuussa 2017 aloitettiin Silta Japaniin / Bridge to Japan -hanke, jonka tavoitteena on luoda kestävää kulttuurivaihtoa Suomen ja Japanin välille sekä lisätä japanilaisten kulttuurimatkailua Suomeen. Hankkeelle on saatu tukea Päijät-Hämeen liiton maakunnan kehittämisrahastosta ja Opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Vuonna 2012 yhdistys käynnisti Runonmaa-hankkeen, jossa toteutettiin lasten ja nuorten sekä aikuisten ympäristönsuojelua tukevat runo- ja videokilpailut sekä verkkosivujen toimintojen laajennus. Projektin yhtenä tavoitteena oli tehdä kilpailuihin lähetetyistä runoista sähköiset kirjat. Ne toteutettiin vuosina 2013 - 2014. Projektin neljäs osa Runonmaakartta syntyi vuoden 2013 lopulla. Siinä kilpailujen kautta saadut runot sijoitettiin syntymäpaikoilleen, joita voidaan lukea ja kuunnella myös mobiililaitteilla. Runonmaa-kartta laajeni vuoden 2014 jälkeen runoudesta muillekin kulttuurisektoreille. Kartan nimi muuttui tällöin Kulttuurikartaksi ja nyt kartalle voidaan tuoda pisteitä kuva- ja näyttämötaiteiden sekä musiikin osa-alueilta.

Lahden Runomaraton ry on ehtinyt toteuttaa kolme sanataiteeseen liittyvää hanketta, joihin se on saanut maakunnallista tukea ja EU-rahoitusta.

Vuonna 2004 yhdistys suunnitteli lasten ja nuorten sanataidetoimintaa maakunnallisen kehittämisrahan turvin.

Kolmivuotinen Sanan ja runon kaupunki- hanke 2001-2003 kehitti Runomaratonin tapahtumia ja loi toimivan verkoston sanataiteen ammattilaisten, harrastajien ja kouluttajien välille.

Runomaraton oli synnyttämässä Taidepanimo-ideaa Hartwallin vanhaan tehtaaseen Lahden keskustassa. 2002 yhdistys sai maakunnallista kehittämisrahaa, jonka turvin selvitettiin entisen oluttehtaan soveltuvuus kulttuurikäyttöön.